Zselici Vadvirág Ovi

ÓVODÁNKRÓL

2017. november 21. 15:25 - Zselici Vadvirág Ovi

Óvodánknak a Somogy megyei zselici dombság egy völgyében, erdőkkel körülvett tiszta levegőjű, egészséges zöldövezetben megbújó kicsiny falu Simonfa ad otthon. 

simonfa3.jpg

A falu szívében elhelyezkedő épületet a XX. század elején 1910-ben egy jómódú gazda család építtette. Később 1959-ban a simonfai termelőszövetkezet tulajdonába került és irodaként működött tovább.

1985-ben teljes felújítást végeztek a házon, hogy a 3-6-7 éves gyermekeket befogadó nevelő intézménnyé, napközi otthonos óvodává váljon. 

A következő mérföldkő 2004. június 3-ban következett be az Óvodánk életében amikor is hivatalosan is felvette a "Zselici Vadvirág Óvoda" elnevezést.

Ezt követte, hogy 2008. szeptemberében a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, valamint az Oktatási és Kulturális Minisztérium a kisgyermekkori környezeti nevelés terén végzett tevékenységünk elismeréseként a "Zöld Óvoda" címet adományozta intézményünknek. 

Simonfa mellett a környező települések, Bőszénfa, Zselickislak, Zselicszentpál is a működési területhez tartoznak, melyek Intézményfenntartó társulás formájában biztosítják, hogy két csoport működni tudjon. 

simonfa1.jpg

A gyermekek nevelésével, felügyeletével négy felsőfokú iskolai végzettségű óvodapedagógusunk foglalkozik, akik fontosnak tartják, hogy a hazai óvodai neveléstörténet hagyományaira támaszkodjanak. Óvodánk lehetővé teszi, minden gyermek számára, hogy képességeinek, készségeinek megfelelő nevelésben részesüljön. Szükségesnek tartjuk a minél több tevékenység elsajátítását, a sok sok manipulációt, a sokszínű alkotási vágy felkeltésével gyermekeink esztétikai érzékének fejlesztését, a sokoldalú megismerés, gyakorlati tapasztalatszerzés lehetőségeinek felkínálásával a készségek, képességek alakítását és fejlesztését kívánjuk biztosítani.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zselicivadviragovi.blog.hu/api/trackback/id/tr6413344161
süti beállítások módosítása