Zselici Vadvirág Ovi

NEVELÉSI KONCEPCIÓNK

2017. november 21. 19:33 - Zselici Vadvirág Ovi

Óvodai nevelésünk - a családi nevelést szakmai tudásunkkal kiegészítve - szolgálja boldogabb gyermekkort.

Nevelésünk a családi nevelés erősítése és elsődlegességének elismerése mellett, a családi nevelés kiegészítőjeként törekszik egy nyitott, őszinte partneri kapcsolat kialakítására. Nevelőmunkánkban fokozatosan figyelembe vesszük az egyes gyermek testi- lelki, kulturális és szociális szükségleteit.

A gyermek különleges védelme, jogainak tiszteletben tartása, a gyermek feltétel nélküli szeretete, megbecsülése csak érzelmi biztonságot nyújtó, szeretetteljes, derűs, családias légkörben valósulhat meg, ahol elfogadjuk őt olyannak amilyen.

Óvodai nevelésünk gyermekközpontú, befogadó, a gyermeki személyiség kibontakoztatására irányuló, megőrizve a gyermek identitását. Minden gyermek más.

Gyermeknevelésünk alapja az érzelmi biztonság kialakítása,ahol az életkori és egyéni sajátosságok, valamint az eltérő fejlődési ütemek figyelembevételével történik a személyiség kibontakoztatása. Azt valljuk, hogy óvodánk nevelési folyamatában különös hangsúlyt kell helyeznünk az egyéni és egyénenkénti bánásmód alkalmazására, az egyénenkénti fejlesztésre.

Az érzelmi, értelmi és szociális képességeik kibontakoztatásával elősegítjük az iskolai közösségbe történő beilleszkedéshez szükséges gyermeki személyiségvonások fejlődését, felkészítjük óvodásainkat a sikeres, kudarcoktól mentes iskolai beilleszkedésre.

Nevelési feladataink megállapításakor figyelembe vesszük, hogy a gyermekek alapvető megnyilvánulási formája a mozgás, fő tevékenysége a játék. Ebbe ágyazódik az életkornak és a gyermek egyéni képességeinek megfelelő műveltségtartalmak közvetítése sokszínű tevékenységek által.

dsc01485.JPG

dsc01494.JPG

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zselicivadviragovi.blog.hu/api/trackback/id/tr1413344861
süti beállítások módosítása